Biografie

Cindy Burger is geboren op 25-11-1992 in Purmerend. Ze groeide op in Volendam in een familie waar sport belangrijk was. Haar ouders motiveerden Cindy en haar zusjes om vanaf jonge leeftijd op tennis te gaan. Cindy is begonnen op haar vijfde. Haar familie tennist ook nu nog steeds.
Op 7-jarige leeftijd won Cindy haar eerste toernooi. Dat was op haar eigen club TV Dijzicht in Volendam. De jaren daarna won zij meerdere toernooien, waaronder het kampioenschap van de provincie Noord-Holland. De volgende stap was het spelen van nationale toernooien en spelen tegen volwassenen.

Toen Cindy 13 jaar was speelde ze haar eerste finale op nationaal niveau. Een logische vervolgstap was om internationaal ervaring op te doen. Ze speelde ITF-toernooien onder 18 in onder andere Costa Rica, Mexico, Thailand, Maleisie en Tunesie. Haar grote doel was om Grand Slam toernooien bij de jeugd te spelen, maar mede doordat Cindy geplaagd werd door blessures, is dat niet gelukt. Haar hoogste ITF-ranking was 180. Het waren hectische jaren, mede vanwege het feit dat Cindy naast haar tenniscarrière ook het tweetalig vwo volgde op school.

Op 18-jarige leeftijd maakte Cindy de stap naar de senioren. Ze begon met het spelen van futures in Nederland en Belgie. Ze haalde gelijk goede resultaten waardoor ze een wereld ranking kreeg. Cindy begon de jaren daarna aan een stille opmars: in 2012 eindigde ze op plaats 672, in 2013 als 298, in 2014 als 224 en een jaar later als 185e van de wereld. Haar hoogste ranking bereikte ze in 2016, waar ze tot de 134e positie reikte.

De laatste jaren was Cindy actief in de kwalificatie van alle Grand Slam toernooien en op de kleinere WTA-toernooien. Ook werd Cindy een aantal keer uitgenodigd om voor Nederland in de Fed Cup te spelen. Haar beste resultaat was in 2016: ze bereikte als qualifier de kwartfinale bij het WTA toernooi in Rio de Janeiro, onder andere door een overwinning op Christina Mchale, destijds de nummer 63 van de wereld. 

2017, 2018 en 2019 waren zware jaren uit haar loopbaan. Cindy raakte in april geblesseerd aan haar pols, waarna vele blessures volgden. Een lange revalidatie volgde en terugkomen bleek moeilijker dan gedacht.  Wel had Cindy een van haar mooiste momenten, in 2018, van haar carrière. Ze won het 25.000 dollar toernooi in Chiasso, Zwitserland.

Vanaf augustus 2019 is Cindy weer fit en, na veel veranderingen in haar team en overwinningen bij kleinere toernooien, is ze weer klaar om te knallen. 

Comments are closed.