Wisselend succes in Zuid-Amerika

De toernooien op deze trip: Cucuta, Colombia (25.000 hoofdtoernooi), Asuncion, Paraguay (60.000 kwalificatie) en Colina, Chili (60.000 kwalificatie). De eerste week was een week van contrasten. Ik behaalde mijn beste resultaat van het jaar (versloeg de US Open junioren kampioene), maar ik speelde gelijk daarna, in de halve finale, een hele slechte wedstrijd. Ondanks dat het resultaat natuurlijk helemaal niet slecht was, baalde ik enorm, want er had zoveel meer ingezeten!
Doordat ik de halve finale haalde in Cucuta, miste ik mijn vlucht en was de enige optie een reis van 32 uur naar Asuncion. We kwamen zondagavond aan in een verstikkend Paraguay met 46 graden en maandagochtend mocht ik weer klaarstaan voor het volgende toernooi. Resultaat: mission impossible met kramp na een set en knallende hoofdpijn/misselijkheid tijdens het inspelen al! Next!
In Colina voelde ik mij eindelijk beter. Ik stond lekker te trainen en had zin in het laatste toernooi. Hier kwam abrupt een einde aan toen ik in de 2e ronde van de kwalificatie 7-6 5-4 voorstond. Ik mocht serveren voor de wedstrijd, maar kreeg ineens enorme steken rond mijn middenrif/rug. Ik kon niets meer, niet staan, niet zitten, niet normaal ademhalen. In het ziekenhuis is niks gevonden en ik weet nog steeds niet wat er is gebeurd. Een enorme domper en de trip werd helaas niet waar ik op had gehoopt.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *